Noen ting du bør tenke på når du setter opp en WordPress side!

 


IKKE BRUK “admin” som brukernavn

Det er mange som setter opp en WP side og bruker standard-brukernavnet “admin”. Dette er en stor grunn til at man får inntrengere på siden sin. Ettersom dette er et standard-brukernavn, så er det ofte dette som blir “gjettet” av inntrengere som vil inn på siden din.

 

Endre login-URL

Det blir vanskeligere for inntrengere å komme seg inn på siden din dersom du bruker en innloggings-URL som ikke er standard “www.dittdomene.no/wp-admin/”. Det finnes en plugin/utvidelse som løser dette lett for deg, og i tillegg gir deg muligheten til å velge hva /wp-admin/ erstattes med. Automatisk endres den til /login/.

Utvidelsen heter: WPS hide login
Last ned utvidelsen her

 

SSL-Sertifikat

SSL-sertifikat er blitt mer og mer vanlig, og det har blitt kjent at Google “straffer” sider som ikke har SSL-sertifikat. Dette gjør de ved å gi lavere SEO ranking, noe som fører til at din side kommer lavere på google-søk. Flere og flere webhosts leverer nå hostingpakker med SSL inkludert. Dette må du selv aktivere, og etterpå gjøre siden din om fra http:// til https://. Dersom du aktiverer SSL-sertifikatet ditt, kan du enkelt med “Really simple SSL”-utvidelsen la WordPress gjøres siden din om til en https-side.

Utvidelse: Really simple SSL
Last ned utvidelsen her

 

Caching

Når du er inne på en nettside ofte, så lagrer de fleste informasjon om siden i browser-cache. Dette gjør at nettsiden laster veldig mye fortere når du er inne på den etter den første gangen. Dette er en egenskap din nettside også kan få ved å bruke caching. WP Super Cache er en enkel plugin, som bare ved å trykke “aktiver caching” starter å cache siden din for brukere. Det er også mange forskjellige alternativer i utvidelsen som du kan se på.

Utvidelse: WP Super Cache
Last ned utvidelsen her

Filstørrelse på bilder og alt-beskrivelse

Når du laster opp bilder på din nettside, så er det viktig å ta høyde for innlastingstid. Dersom du legger opp et stort bilde på 4mb, så vil dette øke lastetiden på siden din betraktelig. Det er derfor lurt å ta bilder inn i photoshop eller et annet bilderedigeringsprogram, og eksportere dem til en fil med lavere filstørrelse.
Elegant Themes (skaperne av Divi theme) sier at bildefiler skal være mellom 60kb og 200kb, for å unngå å sakke ned siden. Les hele artikkelen her…

Det er også bra å legge til en alt-beskrivelse, caption og tittel på bildene du bruker på din nettside. Dette skal hjelpe for å lettere la søkemotorer lese innholdet i bildene dine.

Skrevet av Stefan Blomberg, Styreleder i Pixel